Raadgeving
DATASESSION adviseert zijn klanten op het gebied van het introduceren en toepassen van technologie om het hoofd te bieden aan bedrijfsproblemen en of gewijzigde (markt)omstandigheden.
Wij kunnen deze problemen analyseren en technologische oplossingen voorstellen om zowel het terugverdieneffect (ROI) als de productiviteitswinst te verhogen.
 
Database ontwikkeling met FileMaker Pro®.
De core-business van DATASESSION is het ontwikkelen van databanken.
Wij gebruiken hiervoor het speerpunt product uit de Apple Inc® groep in het bijzonder FileMaker Pro® (server) advanced.
FileMaker wordt over de gehele wereld door miljoenen bedrijven gebruikt en is award winner in zijn sector.
Het is een Rapid Application Development (RAD) Tool die zowel de gebruikersinterface, de relationele databank als de bedrijfsprocessen in een en hetzelfde product incorporeert en bovendien werkt op zowel Windows als Mac OS platforms met bovendien de extensie naar het Internet.
Deze moderne en efficiënte structuur maakt dat licentieprijzen beduidend lager liggen dan andere producten (tot 80%) en dat de klant op ontwikkelingskost zelfs tot 94% kan
besparen. (bron: Supercharging Return on Investment with Rapid Application Development Tools, Total Cost of Ownership White Paper, Frank J. Ohlhorst, ® 2010 FileMaker, Inc. All rights reserved. Overname van de disclaimer in hoofde van DATASESSION bvba)
 
a.     Migratie van bestaande FileMaker ontwikkelingen
Gezien er in de loop van tijd steeds verbeterde en meer geperfectioneerde FileMaker Pro®  versies op de markt zijn gekomen is het soms aangewezen een update van een bestaande databank te organiseren.
DATASESSION biedt zijn klanten aan deze updates tot een goed einde te brengen.
 
b.     Training
Een beheersprogramma mag nog zo voor de hand liggend en intuïtief uitgewerkt zijn toch blijft er dikwijls nood aan praktische uitleg en training aangezien de traditionele manier van werken is gewijzigd.
Zonder training loopt men het risico finesses over het hoofd te zien zodat de productiviteitswinst vermindert.
Deze training kan zich richten tot de eindgebruiker of tot de diensthoofden die later op hun beurt trainingsessies zullen organiseren voor hun medewerkers.
 
c.      Licenties
Als lid van de Filemaker Business Alliance kunnen wij U helpen met al U Filemaker vragen, ontwikkelingen en licenties.